USA - Arizona


Vi började dagen med att ge oss ut tidigt till utsiktplatsen över Monument Valley för att se solen gå upp. Otroligt vackert, men otroligt kallt!





Efter att ha kört ner på den lilla grusvägen som man ser på första bilden så satte vi gps:en på Phoenix och började köra söderut. När vi kört en bit på vägen såg vi en skylt där det stod "dinosaur tracks". Jag trodde inte i min vildaste fantasi att det skulle finnast fullt med fossila dinosauriefotspår, skelett och ägg mitt ute i Arizonas öken!

Men här fanns massvis att se och till vår hjälp hade vi en indian som guidade oss runt och visade alla spår och kvarlämningar. 



På bilden nedan hade dom lagt ut stenar så att man lättare skulle se fotspåret efter en T-Rex- Helt enormt!



Här fanns gott om fossila skellett. Nedan syns en skalle från en dinosaurie.



Fossila ägg stack upp ur marken lite här och var. Tyvärr är det många som åkt tillbaka på nätterna och snott ägg och skellett då allt detta bara ligger mitt ute i ingenstans utan bevakning eller skydd av något slag. Jättetrist att folk inte kan låta det vara för andra att uppleva. Men än fanns där ändå mycket att se!



Precis innan solen gick ner nådde vi fram till en jättefin camping bland gigantiska kaktusar där vi stannade en natt.









Enda anledningen till att vi åkte ner till Phoenix var för att se golftävlingen Waste Management Open där dom bästa spelarna i världen skulle spela. Tyvärr får man inte ha med kameror på golftävlingar så där blev dessvärre inga bilder tagna... Men dessto fler bilder blev det på vår nästa camping strax utanför Phoenix vid sjön Lake Pleasant! Där var så himla fint!






Dessa solnedgångar tröttnar man inte på i första taget i alla fall! Detta var vårt sista stopp i Arizona innan resan fortsatte mot Kalifornien...





Upp