USA - Highway 1


Vi tänkte vara smarta och köra ut ett annat håll när vi lämnade Death Valley för att få se så mycket som möjligt. Vår plan var att åka till Yosemite National Park som ligger hyfsat nära i amerikanska mått (ganska långt bort i svenska mått ;)).

Vi såg vilda åsnor längst med vägen.

Vi körde och vi körde och vi körde. Tills vi såg att vägen in till Yosemite National Park var avstängd på grund av snö och is! (Snacka om temperaturskillnad, från 35 grader till minusgrader!)
Där fanns en annan väg in i parken men då var vi tvungna att köra runtom alltihopa vilket skulle ta en hel dag om vi hade kört i ett sträck. Eftersom mörkret började lägga sig checkade vi in på ett litet motel i en småstad medan vi klurade på hur sjutton vi skulle göra nu. Som av en händelse såg vi att det skulle spelas en till stor golftävling där världseliten skulle delta nere i Los Angeles och eftersom vi inte hade så mycket till val än att köra det hållet så beslöt vi oss för att åka och se den tävlingen. Tyvärr får man ju inte ha kameror med på stora golftävlingar så där blev dessvärre inga bilder tagna..

Los Angeles är verkligen ingen stad jag håller särskilt varmt om hjärtat, det är alldeles för stort och alldeles för mycket bilar och människor för min smak. Därför lämnade vi så fort vi kunde och spenderade natten på en camping längst med vägen. Eftersom vi kom till campingen när det var mörkt ute anade vi inte hur otroligt vackert den låg förens vi vaknade tidigt nästa morgon. Jag sprang ut för att fånga solens första strålar som letade sig fram över berget!

Sedan följde en heldag i bilen, eller nästan i alla fall. Vi körde den berömda Highway 1 som slingrar sig längst med  Kaliforniens kust. En av de vackraste vägarna i världen!

Här finns mycket att se, bland annat sjöelefanter!Vägen ringlar sig runt bergen med havet på ena sidan och ett fantastiskt bergslandskap på andra!
Vi lyckades även se flera stycken valar som plaskade runt ute i Stilla Havet! Nedan syns en stjärtfena på en val sticka upp ur havet.


Highway 1 mellan Los Angeles och San Francisco är verkligen one of a kind. Vi har kört där en gång innan, därför hade vi inte med den i resplanen nu, men jag är ändå glad att vi fick möjlighet att köra här även om jag hemskt gärna vill besöka Yosemite National Park i framtiden!
Havet, Landskap, Natur, Resor, Road trip, Solnedgång, USA | |
#1 - - Linnéa:

Mäktiga landskap :)

Svar: Jaa, verkligen! :)
-

Upp