USA - Utah


Efter en natt i Monument Valley vaknade vi upp till ett vitt landskap. Vi hade hört att det skulle bli snöstorm och bestämde oss för att köra norrut till staden Moab i Utah för att vänta ut snöstormen där innan vi besökte nästa nationalpark. Det var ingen trevlig bilresa med dimma och en himla massa snö, men till slut kom vi fram!

Vi valde att ta in på ett motell då det skulle komma mellan 2-3 decimeter snö.. Efter två dygn sprack det äntligen upp och vi kunde bege oss till Arches National park! Hurra!

Det var ingen lätt vandring upp till Delicate Arch (på bild nedan) med decimeter djup snö som sakta började smälta. Jag kan tänka mig att här är helt magiskt vackert när landskapet inte är vitt av snö. Nu var det lite svårt att utskilja alla häftiga "valv" som denna nationalpark är känd för.

Efter några timmars vandring och lite bilkörning i parken så styrde vi kosan ner mot Monument Valley igen. På vägen dit stannade vi till vid bland annat The Mexican Hat.Solnedgång över Monument Valley.

Det var bitande kallt och blåste is kändes det som. Men jag är så glad att vi gav oss ut för att fotografera stjärnorna en sista gång här. En stjärnklarare himmel får man leta efter - wow alltså! Tack vare att här är så få byar och samhällen så blir inte himlen så ljusförorenad som på många andra platser i världen, vilket leder till att stjärnorna syns mycket klarare och tydligare!

 
Kan tänka mig att här är helt fantastiskt att ligga och titta på stjärnorna en ljummen natt. Nu hoppade vi snabbt in i bilen igen och körde tillbaka till campingen medan prärievargarna ylade på avstånd.

Landskap, Natur, Resor, Road trip, Solnedgång, USA, Vinter | |
#1 - - Lili:

Vilka fina bilder och en sådan otrolig stjärnhimmel! Vill uppleva det en dag.

Upp