USA - Palm Springs and Ballarat


Nästa stop blev Palm Springs där vi fyllde på matförrådet lite och passade på att boka in en runda golf på Indian Wells Country Club. Det var härligt att få svinga klubban igen och golfbanan var helt fantastisk! 


Bild tagen av Pontus

Vi hann med nöd och näppe spela klart rundan innan det var kolsvart ute. Här hade vi gärna spelat fler rundor om vi hade haft råd och tid.. Men nu bar det vidare mot Death Valley National Park. På vägen dit stannade vi till på ett par ställen för övernattning då det var en bra bit att köra.På vägen in till Death Valley såg vi en liten skylt om The Ghost Town - Ballarat. Det visade sig vara en gammal gruvstad som såg sina bästa dagar i slutet av 1800-talet. För drygt hundra år sedan flyttade de sista ifrån staden och sedan dess har den stått tom. Här fanns inte supermycket att se, några gamla bilvrak och några fallfärdiga byggnader som restaurerats för att turister ska få en inblick i hur de såg ut förr. Men det var skönt att komma av bilen och sträcka på benen en stund i alla fall! 
Sedan hade vi bara en kort liten bit kvar innan vi äntligen kom till Death Valley National Park, vilket visade sig bli en av de bästa platserna vi besökte under resan!Landskap, Natur, Resor, Road trip, USA | |
Upp