USA - Joshua Tree National Park


Vårt första stopp i Kalifornien var Joshua Tree National Park som ligger öster om Los Angeles kan man säga. På vägen dit var vi stundtals väldigt ensamma och passade på att ta lite bilder på en av alla spikraka vägar som finns i landet!


Det är alltså alla dessa träd, Joshua träd, som nationalparken är känd för och döpt efter. Här finns även stora klippor och bergsväggar som gör att här kryllar av alla möjliga bergsklättrare!Jag trodde inte mina ögon när jag helt plötsligt såg en prärievarg springa förbi vägen när vi körde och letade efter en campingplats! Dittills hade vi ju bara hört dom om nätterna på avstånd, men nu sprang den mitt framför ögonen på oss - så häftigt!Vi hittade en supermysig camping som hetter Jumbo Rocks campground. Den låg mitt bland alla dessa vackra klippformationer och berg med ett och annat Joshua träd här och där. Vi gick direkt på en liten upptäcksfärd i solnedgången bland klipporna runt campingen.

Precis efter att bilden ovan togs bad min kille mig att stå kvar där för han hade något att säga. Sedan gick han ner på ett knä och frågade om jag ville gifta mig med honom! Vilken överraskning! Självklart svarade jag ja!Han kunde nästan inte valt en vackrare plats att fria på! När det mörknat smög vi ut bland klipporna igen för att fota den otroliga stjärnhimlen. Det var en vindstilla och ljummen kväll med miljontals stjärnor som lös upp natthimlen samtidigt som prärievargarna ylade i natten. Underbart!Morgonen därpå tänkte vi köra ut ett annat håll än vi kom in i parken. På vägen passerade vi Cholla Cactus Garden som bestod av en himla massa kaktusar mitt ute i ingenstans.


Ett riktigt häftigt ställe enda tills jag av misstag trampade på en liten kaktus!! AJ! Dom har sylvassa taggar som tränger igenom allt - till och med skosulor... Som tur var trampade jag inte alls hårt så jag fick bara ett pyttelitet stick i foten. Det var ju lite orutinerat att ha ballerinaskor, men det var så himla varmt och jag trodde vi skulle spendera hela dagen i bilen. Annars hade jag haft vandringskängorna på!
Så ett starkt tips är att ha ordentliga skor, se var man trampar och inte gå för nära kaktusarna. Taggarna fastnar på ALLT!

Joshua Tree National Park var i alla fall en av de bästa platserna vi besökte och jag hoppas komma tillbaka hit någon dag! 

Nu fortsatte resan till nästa destination som blev Palm Springs...
#1 - - bylittlenea.blogg.se:

Wow! Stort grattis :) Kul att han friade. Vilket härligt minne! underbara bilder som vanligt :)) Resan låter verkligen helt fantastisk!

Svar: Tusen tack!! ;D
-

Upp