USA - Death Valley


Det första vi såg på väg in i Death Valley National Park var en prärievarg som sprang över vägen framför oss! Jag blev överförtjust och som tur var såg vi inga bilar i sikte så vi kunde stanna till längst vägkanten. Den stannade bara tjugo meter från oss så jag hann ta många bilder innan den försvann ut i öknen!

Jag trodde inte att dagen kunde bli bättre när vi styrde bilen mot Mesquite Flat Sand Dunes. Vi hade bara sett en liten bild på en karta och av namnen att dömma förstod vi att det skulle vara en "riktig" öken, med stora sanddyner.Det var det också. Alltså WOW vilket ställe! Enorma sanddyner där folk åkte pulka nerför backarna. Detta stället tog andan ur en och jag har alltid drömt om att gå på toppen av sanddyner vilket jag äntligen fick göra!För att få lite perspektiv av hur enormt stort det är så kan jag meddela att där är en människa på bilden nedan, kan ni se hen? ;-)Jag önskar att vår campingplats låg närmare så att vi hade kunnat stanna längre. Men dels var vi supervarma efter att ha vandrat runt här ett par timmar och dels så var både skor och strumpor packade med sand. Så vi begav oss mot campingen för en liten matbit. Det blev en fantastisk solnedgång i alla fall och senare även en underbar stjärnklar natt. De två bilderna nedan är tagna precis utanför vår bil!

Dagen efter vaknade vi upp till strålande sol. Vi körde först ut till Mosaic Canyon, men där var tyvärr ganska mycket folk så det blev bara en kort visit där.

Färden fortsatte mot Furnace Creek som är det enda lilla samhället i Death Valley. På vägen dit såg vi att marken plötsligt var alldeles gul! Det visade sig vara vilda ökenblommor som blommade. När vi kom fram till Visitor Center i Furnace Creek fick vi reda på att det pågick en såkallad "super bloom" som är väldigt ovanlig. Death Valley är en av de varmaste och torraste platserna på jorden, men det hade regnat i precis rätt tid i höstas för att alla vilda blommor skulle blomma ut i en super bloom nu! Riktigt kul att vi lyckades pricka in det!

Vi rullade vidare mot bland annat Devils Golf Course som är en massa salt och mineraler helt enkelt. Där är lite farligt att gå för saltkristallerna är så otroligt vassa, så trillar man finns det en stor risk att man skär sig illa. Men det var ett mäktig landskap ändå!Nästa stopp blev Badwater Basin, en uttorkad saltsjö kan man nog säga. Det såg ut som att hela marken var snötäckt trots att termometern visade 35 grader. Men när man kom närmare såg man alla saltkristaller som täckte marken så långt ögat kunde nå. Väldigt mäktigt ställe!

Vi gjorde ett par andra stopp, men det var fruktansvärt varmt, det var faktiskt värmerekord för året. Så det blev inte jättemånga bilder tagna. Jag försökte att bara njuta av blommorna, utsikten och air condition i bilen haha.

Solnedgången var galet vacker igen och när mörkret lagt sig bestämde vi oss för att köra ut på de ödsliga vägarna för lite fotande. Detta var en helt magisk natt, som inte går att beskriva med ord! Vindstilla och runt 22 grader med månen som lös upp hela landskapet och Vintergatan som bredde ut sig över himlavalvet!Jag sprang barfota med endast en tunn klänning på mig och kände mig bara så himla fri. Åh vad jag skulle vilja åka tillbaka hit och återuppleva de magiska nätterna i Death Valley... 
Jag skulle utan tvekan kunnat stanna flera dagar till, här finns så mycket mer att utforska! Men vi hade nya destinationer i sikte, även om det visade sig att vår resplan skulle ändras drastiskt nästa dag...


 
#1 - - bylittlenea.blogg.se:

Helt otroliga bilder! Verkligen underbara! Naturen är helt fantastisk :) jag blir jätteinspirerad. Så kul att läsa om er resa :))

Svar: Tack så mycket! ;D
-

Upp