USA - Arizona


Vi började dagen med att ge oss ut tidigt till utsiktplatsen över Monument Valley för att se solen gå upp. Otroligt vackert, men otroligt kallt!

Efter att ha kört ner på den lilla grusvägen som man ser på första bilden så satte vi gps:en på Phoenix och började köra söderut. När vi kört en bit på vägen såg vi en skylt där det stod "dinosaur tracks". Jag trodde inte i min vildaste fantasi att det skulle finnast fullt med fossila dinosauriefotspår, skelett och ägg mitt ute i Arizonas öken!

Men här fanns massvis att se och till vår hjälp hade vi en indian som guidade oss runt och visade alla spår och kvarlämningar. På bilden nedan hade dom lagt ut stenar så att man lättare skulle se fotspåret efter en T-Rex- Helt enormt!Här fanns gott om fossila skellett. Nedan syns en skalle från en dinosaurie.Fossila ägg stack upp ur marken lite här och var. Tyvärr är det många som åkt tillbaka på nätterna och snott ägg och skellett då allt detta bara ligger mitt ute i ingenstans utan bevakning eller skydd av något slag. Jättetrist att folk inte kan låta det vara för andra att uppleva. Men än fanns där ändå mycket att se!Precis innan solen gick ner nådde vi fram till en jättefin camping bland gigantiska kaktusar där vi stannade en natt.

Enda anledningen till att vi åkte ner till Phoenix var för att se golftävlingen Waste Management Open där dom bästa spelarna i världen skulle spela. Tyvärr får man inte ha med kameror på golftävlingar så där blev dessvärre inga bilder tagna... Men dessto fler bilder blev det på vår nästa camping strax utanför Phoenix vid sjön Lake Pleasant! Där var så himla fint!


Dessa solnedgångar tröttnar man inte på i första taget i alla fall! Detta var vårt sista stopp i Arizona innan resan fortsatte mot Kalifornien...

USA - Utah


Efter en natt i Monument Valley vaknade vi upp till ett vitt landskap. Vi hade hört att det skulle bli snöstorm och bestämde oss för att köra norrut till staden Moab i Utah för att vänta ut snöstormen där innan vi besökte nästa nationalpark. Det var ingen trevlig bilresa med dimma och en himla massa snö, men till slut kom vi fram!

Vi valde att ta in på ett motell då det skulle komma mellan 2-3 decimeter snö.. Efter två dygn sprack det äntligen upp och vi kunde bege oss till Arches National park! Hurra!

Det var ingen lätt vandring upp till Delicate Arch (på bild nedan) med decimeter djup snö som sakta började smälta. Jag kan tänka mig att här är helt magiskt vackert när landskapet inte är vitt av snö. Nu var det lite svårt att utskilja alla häftiga "valv" som denna nationalpark är känd för.

Efter några timmars vandring och lite bilkörning i parken så styrde vi kosan ner mot Monument Valley igen. På vägen dit stannade vi till vid bland annat The Mexican Hat.Solnedgång över Monument Valley.

Det var bitande kallt och blåste is kändes det som. Men jag är så glad att vi gav oss ut för att fotografera stjärnorna en sista gång här. En stjärnklarare himmel får man leta efter - wow alltså! Tack vare att här är så få byar och samhällen så blir inte himlen så ljusförorenad som på många andra platser i världen, vilket leder till att stjärnorna syns mycket klarare och tydligare!

 
Kan tänka mig att här är helt fantastiskt att ligga och titta på stjärnorna en ljummen natt. Nu hoppade vi snabbt in i bilen igen och körde tillbaka till campingen medan prärievargarna ylade på avstånd.

Landskap, Natur, Resor, Road trip, Solnedgång, USA, Vinter | | En kommentar |

USA - Monument Valley


Tidigt på morgonen fortsatte vår road trip där målet för dagen var berömda Monument Valley. Men på vägen dit blev vi tipsade om att "svänga inom" Najavo National Monument och Canyon de Chelly. När vi kom till Navajo National Monument var där en del snö och endast en vandringsled var öppen. Stigen ledde till en utkiksplats med en magnifik utsikt över hela dalen. Rakt framför oss fanns det vi kom hit för - en flera hundra år gammal indianby som är byggd inne i bergsväggen. Det var verkligen hur häftigt som helst! Nu kommer jag inte ihåg vilket år staden byggdes, men indianerna levde där ett bra tag innan dom tyvärr lämnade pga torka och brist på mat om jag inte minns fel. Men byn lämnade dom kvar som den var i hopp om att en dag kunna återvända. Lite synd att alla vandringsleder ner till själva byn var avstängd pga snö, det hade varit väldigt kul att gå närmare och titta!När vi förundrat oss över indianbyn ett tag styrde vi kosan mot Canyon de Chelly.Det är en relativt stor nationalpark där huvudattraktionen är dessa enorma pelarna som sticker upp ur dalen. Väldigt häftigt, men jag kan tänka mig att denna nationalparken är betydligt vackrare under sommarhalvåret när det grönskar och blommar. Nu var här slaskigt och blaskigt så vi åkte vidare mot Monument Valley när vi tyckte att vi sett det mesta.Nedan ser ni den mest ikoniska vyn på Monument Valley. Där var bara så himla vackert!

 
Vi hade tur att där blev ett litet glapp i molntäcket så att jag fick fotograferat några stjärnor här som jag drömt om så länge! Åh vad jag vill åka hit under lite varmare månader. Nu var här runt noll grader och snålblåst.. Men vackert var där ändå!
Landskap, Natur, Resor, Road trip, USA | | 2 kommentarer |
Upp